Over strandvondsten.nl


Contact informatie
strandvondsten.nl
e-mail: info@strandvondsten.nl
Deze site is opgedragen aan:
P.C. Leeuw
(20-4-1944 / 21-03-2008)

Strandvondsten.nl is gebouwd en wordt onderhouden door Dennis Leeuw. Dennis Leeuw komt al van kinds af aan op het strand van Egmond aan Zee en is gek op wandelen en jutten. Tijdens de wandelingen wordt er altijd wel iets gevonden en als je gaat opzoeken wat je niet weet dan blijkt er een hele wereld op het strand te vinden te zijn. Naast schelpen spoelen er ook krabben, kwallen, pokken, wieren, en nog veel meer aan, maar ook zaken die niet natuurlijk zijn.

Toen Dennis zich meer ging verdiepen in de vondsten, meer boeken kocht en op Internet ging zoeken bleek dat er in 2006 nog erg weinig goede informatie op Internet te vinden was. Hij kwam tot de ontdekking hoe moeilijk het soms is om een vondst van de juiste naam te voorzien. Dit leidde tot het idee om zelf een website te maken die het makkelijker moest maken. Sinds 28 september 2006 is de site online. Het idee van de plaatjes met een tekst er onder is gebasseerd op het ouderwetse "leesplankje" en is een idee van Anneke van der Lende. De basis gedachte is dat als je de plaatjes volgt je altijd binnen 3 stappen bij een soortbeschrijving moet uitkomen, dit is geleend van de documentatie schrijvers van NeXT, en zo wordt geprobeerd de website zo gebruiksvriendelijk en simpel mogelijk te houden.

Veel op de site is gevonden tussen Egmond aan Zee en Bakkum, omdat Dennis nog steeds elk jaar in Egmond aan Zee komt. Maar ook andere Nederlandse stranden werden bezocht en de zoektocht leidde zelfs naar de stranden van Noorwegen, Denemarken, België, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. En het is daarom dat de website de ondertitel "Digitaal Noordzeemuseum" heeft gekregen.

Op het plaatje boven aan de pagina is te zien hoe de site er in 2007 uit zag. In de loop der tijd is de layout ietsje veranderd en de opzet groeide mee met het vermeerderen van de inhoud, maar de basis is al die tijd gelijk gebleven onder het motto: "Keep It Simple Stupid".

Voor commentaar en suggesties: info@strandvondsten.nl

home  © 2006-2018 strandvondsten.nl / Commentaar, aanvullingen en suggesties: info@strandvondsten.nl