home | nieuwsblad | informatie
Neeltje Jans
Laatste wijziging: 11-02-2018

13 april 2012

Op 13 april 2012 zijn we wezen "rockpolen" op Neeltje Jans.

9 december 2017

Vanaf Westkapelle was op 9 december 2017 naar Neeltje Jans gereden. Mijn geheugen zei dat ik afgelopen jaar gelezen had dat je op Neeltje Jan verse exemplaren van de Ovale strandschelp kan vinden. Daar deze nog niet in mijn collectie zitten leek het mij een kansje waard. Er stond een stevige westenwind en het was ijzigkoud. De eerste aanblik van het Noordzeestrand van Neeltje Jans zag er somber uit, het was kaal en grijs. Toen ik beter keek zag ik in de verte meeuwen op het strand en waar meeuwen zijn is meestal vers aanspoelsel.

Er was een klein veldje met vele Amerikaanse zwaardschedes en vele met vlees gevulde exemplaren. Tussen dit aanspoelsel trof ik het volgende aan:

Voor 10 december was er weer code oranje afgegeven in verband met de hoeveelheid sneeuw die zou vallen. Voldaan van deze vondsten gezorgd dat ik rond 17:00 uur weer terug was in Utrecht. Om op de zondag te kunnen genieten van een dikke laag sneeuw die het landschap bedekte.

Neeltje Jans 13 apr 2012 Dennis Leeuw

Op Neeltje Jans vonden we aan de Noord-West kant een poeltje dat duidelijk bij elke vloed onderliep. Helaas hadden we geen laarzen mee, maar wel veel planten en dieren in hun natuurlijke habitat gezien en dat is altijd leuk. Qua vondsten waren het:

  • 2 Filipijnse tapijtschelp (1 levend)
  • 48 stompe alikruiken (voornamelijk geel, enkele roze/paars/bruin-achtig)
  • 7 alikruik
Na Neeltje Jans zijn we door gegaan naar Westerschouwen.

2006 - 2019 strandvondsten.nl / Commentaar, aanvullingen en suggesties: info@strandvondsten.nl